Morning Has Broken

Vaken tidigt:)
Nu är det casting snaart och ikväll blir det inspark på kåren!
Australia var helt ok, väldigt lång, ibland underbara bilder, ibland hysteriskt rolig och
 ibland kröp tårarna fram. Vi såg madagascar2 hemma också, ganska skoj...

Peace


Bakom Mina Solglasögon



Jag ser ut som ett cp eftersom jag är slutkörd på en efterfest, men sånna där solbrillor vill jag ha mer än något annat. Någon som vet vart man kan hitta ganska billiga sånna?

A Hand to Take Hold of the Scene

Okej dags för att äntligen skriva ett till ganska långt inlägg eftersom Flipp vart hära och det har hänt en massa.

I torsdags förra veckan kom Filippa hit, och då satt vi bara och snacka skit och kolla på tv. Sen på fredagen hade vi redovisning kl 09.00, filippa fick va hemma och sova tills efter lunch. Då visade vi våran klippning och fick väl ganska bra kritik. Sen va det bara hem och fixa ordnings sig för party!  Det var smygpremiär på kåren, så vi drog dit och dansa och hade roligt. Dagen efter slappade vi hela dagen för att sedan bli mer party, så drog vi till harrys. Det var också skoj, trots att vi nästan var nyktra. Så på söndagen slappade vi också och såg på film. Låt den rätta komma in (igeeen, men jag älskar den) och Max Payne (den sög).  Sen var det dags för Filippa att åka hem på måndagen. Det var inte alls kul, jag ville kidnappa henne och ha kvar henne hära. Det var så roligt att ha henne här! Hon lovade att komma tillbaka och ta med sig Johanna eller nån, och då blev jag nöjd. Sen hoppas jag att jag också kan åka till Sthlm snart igen, men bara så att alla vet så har Christina första tjing med mig eftersom jag inte hann se henne alls i jul.

Nu har vi ju också börjat en ny kurs, fiktionsfilm fördjupning. Det vi ska göra är att bearbeta ett manus för att sedan planera och filma det. Fast när materialet är filmat ska byta materialet med någon annans grupp, så ska man klippa den film man bytt till. Det ska bli roligt, fast när den kursen är slut är det dags för bildproduktion, teoretisk förståelse. BLÄ! Och efter den kursen blir det ännu värre, kandidatexamensarbete i bildproduktion. Det är då vi ska skriva c-uppsats och göra ett c-project!  Fast ändå, efter denna termin är jag ganska färdig med det jobbiga. Då är det bara praktik och nått mer. Sen är jag klar!

Idag håller ska vi hålla på med våran film. Vi ska ner på stan och  fika med en som ska fixa skådisar till oss. Sedan ska vi också gå till vårat kårhus för att fråga om vi får filma där. Sen ska jag och henke hänga oss kvar i stan, för vi ska käka middag ute och sen gå på bio:) Jag tror vi ska Australia, det finns ju ungefär 3 filmer att välja på här.

Imorgon är det dags för castingen, det ska bli jätte kul! Få se om det dyker upp några. Sen på kvällen är det inspark på kåren, så dit ska vi och ungefär hela falun. Det kommer va så mycket folk, men det skiter jag i!

Nu ska jag gå och väcka Henke.

(Bilder från flipps besök kommer när hon har skickat sina till mig:))



All Tomorrow's Parties

Fasen, nu blir det ett jobbigt inlägg igen, för jag har liksom ingen ork. Men jag måste skriva för det händer så mycket just nu. Imorgon kommer Filippa på besök:D Det ska bli så jäkla roligt att ha henne hära. Har vart så mycket på sistone och allt handlar om skolan eller Adeles film! Så det ska bli så underbart att bara kunna sitta och snacka skit om er där hemma i sthlm, hehe. Nämen att kunna disskutera saker som ingen här har nå koll på. Vi ska såklart festa, kanske både fredag och lördag. Fast jag har ju börjat på gi-metoden och då är öl ett no no. Så jag har druckit rödvin på senaste tiden när jag har festat, men då blir jag så bakis så att jag spyr dagen efter och det vill jag ju inte när Flipp är här. Så jag funderar att fuska lite och dricka öl, då får jag ingen bakfylla alls. Jag ska ju ändå dansa som en veckas träning så:) 

På fredag har vi redovisning, det vi har redigerat, och jag och henke har varit jätte duktiga så vi blev klara idag! Och inte nog med det så skrev jag också en analys av klippningen som man ska lämna in på fredag också. Så jag är nästan helt ledig imorrn. Jag ska bara gå till kåren och köpa gäst leg till Flipp, redigera ölympics inslag till student-tv och städa hela lägenheten. Hmm, ledig kanske jag inte är då...Men sen klockan halv sju DÅ KOMMER FILIPPA:D

Joo, jag och Adele har nu börjat ringa upp folk till castingen som vi ska ha den 24:de. Det kommer nog komma jäkligt mycket folk, och det roliga är att det kommer folk från bla Skåne, Uppsala och Sthlm! Men det är ju öppen casting så jag har ringt en dramalärare här i falun som har barn i 10-11års åldern och hon gjorde lappar åt barnen att ta med hem. Och så ska vi sätta upp lappar i både Borlänge och Falun. Så vi kommer nog få fullt upp hela dagen den 24:de :)

Jusde, har jag inte skrivit nått om hur vårat nyår var, alltså det vi hade förra helgen. Det vart lyckat som fasen! Vi var hemma hos Jennifer och det kom en hel del folk och hela hennes vardagsrum var tomt, så vi hade värsta dansgolvet. Sen gjorde vi lite plockmat som verkligen gick hem. Alla älskade det:) Vi ställde en klockradio mitt i vardagsrummet och tio i tolv ringde den, så då sprang alla ut och skrev gott nytt år och så stod vi i en stor ring och gjorde raketen (ni vet den där barngrejen, när man klappar och i ökad takt och sedan exploderar det...typ..) och grejer. Svinkul! Klockan två blev Henke trött, så då gick vi lyckliga hemåt. Här kommer bilder:


Så fint hade vi gjort:)

Adele var mycket tjusig (och mycket full):)

Vet inte varför...

...men vi hade kul!

Armbrytartävling!

Adele spillde inte bara på sig själv under kvällen, jag fick en skvätt i ögat:)

Haha, Jonas och Dan började festa i garderoben!!!

Jag var iallafall nykter hela kvällen:)

Messy Days And Endless Nights

Oh, jag måste ju uppdatera bloggen asså. Fast jag har typ brottom till skolan också, så det får bli en snabbis.

Jag ska ju då va casting director till en film som Adele ska göra, så de har jag fullt upp att planera. Igår la jag upp annonser på Statist.se och på filmcafe.se, redan har vi fått typ 10svar. Vi ska ha öppen casting, så folk får komma och provfilma. Det ska bli skit kul. Men det är ganska stressade att måste svara till alla som mailar värsta cv:na. Det är ju bara att komma hit liksom.

Sen eftersom jag är vice ordförande i student-tv så va jag på ett möte igår, och så vipps va jag med i en valberedning för det ska väljas en ny styrelse. Så det är mycket jobb över det också...

Sen håller vi ju på och klipper, jag o henke. Igår var våran lärare och titta på våran fin klippning och sa att vi var duktiga! Det har jag aldrig hört av henne förr (Bergmans klippare liksom, ganska sträng...) Men det är fortfarande mycket som måste finslipas och donas med, ljudläggning är skit svårt!

SEN så är det ju nyårsfest ikväll! Vi ska fira nyåret igen med alla kompisar här i Falun. Jag, Adele och Jennifer snackade om att det vore kul att ha värsta nyårsfesten igen, bara låtsas som att det fortfarande är 2008. Så gjorde Jennifer en event på facebook, då stod det bara att Adele, hon och Kalle var admins. Så då skojade jag lite och skrev "hörrni, jag var faktiskt också med och kom på denna fest" Då vipps så blev jag admin och nu måste jag pynta lägenhet, blanda bål och göra snittar idag...

Så det är fullt upp...stackars mig....



Här är en liten Kajsa...tycker jag (mamma?) klädde mig snyggt redan då!


Här är jag, syster och Choglund, vi spelar teater:)


It Was A Beautiful Day

Idag har jag och henke haft fixar dag. Vi var först i skolan och redigera lite, sen började fixet. Vi gick till ica och pantade 8 kassar med burkar. Det vart 130spänn! Vi handlade tacos, eftersom det är taco-monday, och så handlade henke gummi handskar. Varför? Jo för att han äntligen skulle ta tag i att få bort äcklet (mitt hår) i badrums handfat avloppet. Så vi gick hem och han skulle börja, och jag skulle tvätta. Henke gick in i badrummet med en hink, handskarna. Sen hörde jag bara "uuuah...uuuuuuuöööö..bröööööööl" Han hann inte ens börja förens första spyan kom. Tur att toaletten var så nära....:)
Hihi, han spydde flera gånger stackarn, men nu kan vi iaf spola vatten i handfatet utan att de svämmar över. Bra henke.
Men jag satt ju inte bara och slappa vid sidan heller, jag tvättade ju faktiskt jätte mycket kläder...och så tog jag kort på henke när han spydde...HA!

Hihi, han har inte ens börjat:P


Blää, ser ni hårbollen som är påvär ut?!


Duscha hela golvet efteråt:)

Nothing Special

Jag är smällmätt efter middagen hos Henkes pappa. Älg stod på menyn och det var underbart gott!

Nu ska jag slappa lite framför tv:n och sedan blir det nog att sova. Jag och Henke ska gå till skolan imorrn och fortsätta redigerna. blää...

When I’m Me Again

Yay, jag har återgått till det normala. Festade igår och är inte bakis idag:) Även fast dem på etage har börjat tagit pengar för vatten! Jag brukar ju köra min, drick öl tills tolv sen vatten. Men så fick jag handla ett pytte glas med vatten, så drack jag upp de direkt och fråga om jag fick de påfyllt, då skulle dom ha 5 spänn till! Då tog jag glaset och skulle gå in på toan för att fylla på. Då fanns det bara varmt vatten i kranen på toan! Då blev jag arg och gick hem:) Är inte vatten en mänsklig rättighet? Vill dom kanske att deras kunder ska bli helt uttorkade och aldrig komma tillbaka. Jälla miffon säger jag bara! Nu återupptar jag min bojkottning för etage!

Idag ska jag och Henke åka till borlänge och hälsa på hans pappa med familj. Jobbigt bara att det är söndag så inga bra bussar går, så det tar typ en timme att åka dit.  Men det ska bli kul att träffa dem igen, de va så länge sen nu.

Nu ska jag äta lunch, det blir egengjorda hamburgare med fullkornsbröd och osockrad ketscup och hamburgedressing:) Mums...

Schools In!

Shit, sitter i skolan redan. Känner mig som en tönt, men vi ska vara klara snart med redigeringen. Sen så har jag lovat Sebbe att jobba lite åt han på service centret. Så jag har skrivit en lapp på dörren så folk kan ringa om de vill hämta ut nått. Hoppas ingen ringer:) Men det är rätt konstigt ändå att studenter liksom bokar kameror och grejer till den 2 januari!  Fast ska jag säga som ska sätta mig och redigera. 

Happ igår hade jag värsta bakis-dagen. Jag tror inte jag gjorde nått nyttigt alls. Fast vem gör det dagen efter nyår? Jag låg iaf i soffan nästan hela dagen och såg "borta med vinden", och den tog ju fasen hela dagen. Fyra timmar är den! Men den var bra. Sen såg jag även parlamentets nyårs grej. Det var icke så bra... 

Nä nu ska jag sätta mig och redigera...

You've Dug Your Own Grave, Now Lie In It.

Det är med en spya i halsen och ett dunkande huvud som jag skriver denna morgon.

Jag tycker det är orättvist! Jag slutade ju dricka sprit efter 12-slaget, och höll mig till vatten. Då ska man inte bli bakis!! Fast jag käkade ju inte natt pizzan som annars är standard...det måste vara det!

Ja, igår var alltså nyår...Jag och henke käkade middag (jätte romantiskt, vi satt tillochmed vid vanliga bordet och inte vid tv:n!) sen kom madde och tobbe så spelade vi lite spel och sen kom denisa och klas och så röjde vi lite:) Innan 12 var jag cool nog att köra med ett klädombyte. Bandet på min klänning dog(mammi, sy åt mig?) så jag fick sätta på mig en också väldigt fin klänning. På tolv-slaget sprang vi dumt nog ut. Vi har ju värsta utsikten på hela falun från vårat fönster, men vi skulle ut iaf. Jag såg typ två fyrverkerier eftersom träden var för. Menmen, vi kramades och pussades sen gick vi in för att fortsätta festa(jag dock på vatten). I slutet så började vi youtube:a såklart och vi tittade mest på family guy. Om ni inte har sett "bird is the word"-avsnittet. SE DE NU! 

2008 var ett bra år tyckte jag. även fast jag har varit fattigare än ever! Jag har inte jobbat en sekund detta år. Skönt, fast fattigt. Men jag har ändå kommit iväg till både thailand och rhodos. Sen har jag ju gjort bra ifrån mig i skolan detta år, så allt känns bra:) Hoppas 2009 blir lika bra, fast att jag kanske får ihop lite mer pengar...

Gott nytt år allihoppa!




nyårsfin? fast fick ingen bra bild på min underbara klänning.


Me and my love


Ismuggarna från syster användes flitigt igår. Tack!



RSS 2.0