Happy New Year?

Shit va ovanligt det känns att inte ha planerat nånting för nyår, och det är IMORRN! Det känns lite läskigt, fast ändå skönt...Jag och henke har iallafall bestämt att vi ska äta Carbonara, som är "våran" rätt. Skönt också att vi hade alla ingredienser hemma också, så fattiga-kajsa slapp handla:). Men efter maten vet vi liksom inte vad vi ska göra. Jag tror att vi ska bjuda över de som vi känner här i falun, men det är liksom imorrn. Annars blir det väl en romantiskt och skön kväll med bara jag och Henke...(gu så tråkigt! haha)






Today Is A Good Day

Igår tittade jag på "the devil wears prada" och jag måste nog säga att det var den sämsta film jag sett på länge! Fy va besviken jag blev, fast jag förväntade nästan det eftersom Anne Hathaway spelade huvudrollen. Men ursäkta, alla kläder var ap fula, alla skådisar var ur dåliga (förutom Meryl Streep dåra). Skämten var tråkiga och det var en kass historia. Sådär, det var dagen sågning:)

Det är så jäkla kallt här i falun asså. Jag och Henke gick just en promenad till willys(som ligger ganska långt bort) för Henke skulle hämta palt som hans mamma hade skickat via posten. Gulligt;)
Här är lite bilder från promenaden:



Hur ser jag ut egentligen?

Tog kort på henke också fast jag har lovat att inte lägga upp den här på bloggen. Synd...



Nu har jag börjat på gi-metoden, så min frukost blev idag en lika god smoothie som igår. Ett stekt ägg på en osötad fullkorns macka. Mackan var inte så jäkla god, brödet var ju gott men ägget passade liksom inte in, men den gick ner:) Jag vill gärna ha tips på gi-vänliga maträtter..så skriv!



 

Smoothie-monday!

Jag gjorde nyss väldens godaste smoothie med min nya mixer. Tack för mixern, pappa:)




Pics


Dagen när jag for var det väldigt fint utanför
vårt fönster här i falun.



Karro på krogen


Karro och Cissi när vi va ute


Nettan och hennes nya Erik



Mammas fina pepparkakshus, hon gjorde
väggarna och det själv minsann!


Vi hade sötast tomte



Jag och syster, i tv två när vi är små
(det rimmade...)



Här hänger en annan liten tjej, Linas Elvira:)
Klart det finaste julkortet jag har fått i år!



PS. JAG MÅSTE KÖPA EN DIGITALKAMERA!

All These Things That I've Done

Okej, nu gör jag det.

Fasen vad jobbigt det är att blogg när man inte har bloggat på så länge! Det har ju hänt så mycket, så man vet inte vart man ska börja. Det har varit jul iallafall. Det ska jag nog skriva om:)

Men det börjar med att jag åkte hem till sthlm den 19, dagen efter blev de party. På söndagen kom min syster hem, och den 22 o 23 stress-shoppade vi hela dagarna på stinsen. Hann med några öl med mina söta vänner på kvällarna. Oooh, och det var på just en sån kväll som jag och Johanna bevittnade något väldigt spännande.

Jag och Johanna stod alltså ute på paddys veranda, klockan var ca18.25. Då springer tre grabbar förbi, mot tåget liksom. Så jag tänker att de ska hinna med tåget. Fast så har dom halsdukarna uppdragna för ansiktet och så bär dom en konstig röd väska. Jag säger, lite på skoj, till Johanna "Är det en bomb eller?"  hon svarar "vad tror du, det är ju malmvägen..."  Vi skrattar lite och kollar sedan efter dom och konstaterar att dem springer förbi tåguppgången. Så dem skulle alltså inte med tåget. Jag blir lite "men gu, va konstigt...va gjorde dom egentligen" Men johanna säger lungt "eeh, dom hade säkert snattat nått från sollentuna C" Så fimpar vi och går in...Det är ganska roligt för när vi kommer in säger vi inget till filippa och semir som sitter och väntar inne på puben. Men så en kvart eller nått efter det så kommer en servitris fram och frågar "Har ni sett nånting skumt här utanför, om ni har vart ute nått?" Då plingar det till i våra hjärnor och vi brister nästan ut "jaa, det va tre snubbar som sprang förbi med nån konstig väska" då säger servitrisen att vi ska gå och snacka med polisen som står upp vid torget. Så jag och Johanna nästan springer upp till torget för att se en massa polisbilar. Vi går fram till en av poliserna och får fram typ "eeh, vi såg tre stycken som sprang väldigt fort...typ..dom hade nån väska också..." Jag och Johanna blir fort in skuffade i varsin polisbil, med varsin polis. (Jag har aldrig suttit i en polisbil, så de va lite coolt:)) Så börjar polisen ställa massa frågor om hur gärningsmännen såg ut och blablabla. Jag, som inte hade någon aning om vad det var som hade hänt och fortfarande trodde att dem hade snattat nått, tyckte att det var lite konstigt att polisen tog det så seriöst. Gärningsmän liksom....för mig såg dom ut som småkids från malmvägen. När polisen ställt alla frågor och upprepat mina svar för mig, ungefär tre gånger, får jag äntligen återvända till min öl nere på paddys. Filippa som var på toa när vi försvann undrade ju va fasen som föregicks. Och det undrade jag också tills Johanna berättade att hon hade fått veta att det var en värdetransportrån! Och vi var tydligen de senaste, och mest troliga vittnena eftersom de sprang så nära förbi oss. Roligt att jag har en pojkvän som är livrädd för Stockholm, och så händer detta när man är hemma. Han kommer ju aldrig åka till sthlm igen.

Ojoj, så kan de gå. Men nu fortsätter jag. På julafton var jag hos min mormor, med min mammas släkt. Det var jätte mysigt och den fina julmaten gick ner såklart. Jag och johanna hade bestämt att vi skulle ta en öl denna julafton också, så vi drog till medborgarplatsen och drog in på första bästa stället (eftersom jag var otroligt kissnödig...) Även fast Johannas syster sa att vi fick skämmas för att vi var på detta ställe så hade vi väldigt trevligt där, och det är första gången på säkert ett halvår som jag blev riktigt bakis dagen. Det var lite synd eftersom jag egentligen skulle ut då med. Och på juldagen hade vi också en till julafton, eftersom pappa och farbror behövde jobba på julafton. Och då vart det julklappar och julbord all over again. Riktigt mysigt blev det trots att jag var bakis i början.

Dagen efter blev det fika med Limpan och sedan middag med Johanna. Sen i förrgår åkte jag till Sundsvall med pappa och gick på en föreställning av snövit, där min syster är med. Hon var en av dvärgarna och det var riktigt roligt! Sen igår badade jag och pappa i poolen på hotellet och hämtade sedan min älsklings henke på buss station i sundsvall för att sedan fara hem till falun! Så nu är jag hemma:D

Hade velat träffa alla mina vänner lite mer, men jag hoppas att jag får chansen att se dem snart igen.
 Detta inlägg blir för långt med bilder så jag gör ett till med lite bilder:)

PUSSOKRAM!



JULLOV

Imorrn drar jag till sthlm. Good! Fast jag är ganska trött, så de kommer bli jobbigt att hålla på att åka runt och träffa alla polers. Jag vill bara ta de lungt mest nu känns det som. Nä, nu ska jag titta på någon film eller serie i min ensamhet. Nästa gång jag skriver är jag nog i sthlm...

Tacooooo-Monday

Tjingeling, idag har jag och henke redigerat som vanligt och haft taco-monday som vanligt. Och det lär väl vara samma visa imorrn, förutom taco-monday dåra. Men sen på onsdag försvinner min lille pojk till skellefte och jag får stanna kvar i falun två dagar till. Sen på fredag eller lördag far jag till sthlm:) Men jag har inte bokat biljett än, har ju nästan inga pengar. Men jag har en plan, jag ska snart lämna tillbaka den rutiga kjolen som vi hade som japaner. Både jag och Jennifer lämnade lapparna på så vi skulle kunna lämna tillbaka dom, hihi:) så då kommer jag få lite pengar tillbaka!

Bjuder på en himmla orange bild på mig som jag tog idag påväg till icamaxi, jag försöker få med henke på vänstersidan men han vägra...




Wihooooo, jag har fått vg på alla kurser denna termin! På högskolan är vg högst, det finns inget mvg så¨jag har alltså varit grym denna termin, känns skönt som fasen eftersom jag förut har legat efter lite. Men nu är plugget alltså toppen. Jobbigt nästa termin med c-uppsats och slutprojekt bara.

After The Storm

Det är så fint här i falun nu, tog dessa bilder igår genom fönstret...



Utsikt från vårat fönster, hej mitt vinterland

   
Igår va vi ju då på etage, det var första gången på länge för mig. Jag har som ni kanske inte vet bojkotat det stället under en längre period. Men nu vart jag tvungen att dra dit. Det var kul, vi dansa som fasen.

Idag ska jag bara ta det lungt och vila inför finklippsveckan. Då ska vi finklippa vår gustaf llls äktenskap. Jag och henke ligger jätte bra till så om vi bara jobbar lite varje dag så kommer vi va klara lungt i tid.

Nä, nu vaknade henke så jag ska gå och krama på han:)





Photosession part ll








Photosession!

Ojojoj, igårkväll var det ölymics och vi var fem från student-tv som ställde upp i ett lag. Ölympics är en tävling, där man ska klä ut sig som ett land och så gör man massa lekar som äta kexs och vissla eller åka på liten bil runt en bana. Vi var japan dåra och gick verkligen in i våra roller som japaner. Varannan sekund ungifär var det nån i gruppen som skrek "photosession!" (på brytande japanska) då sammlades alla i laget för att ta en bild framför något...Vi vann såklart, fast inte själva tävlingen utan vi vann för bäst utklädnad:) Fast hela vårat lag tror att vi vann tävlingen också fast domarna gav det till ett annat land bara för att man inte kan vinna två priser och det skulle verka konstigt om vi inte vann bästa utklädnad. Så här kommer bilderna, och det kommer fler när jennifer har laddat upp sina!


PHOTOSESSION

(man ska svinga en korv mellan benen så man kan ta en tugga. HEMSKT!)

Åk med liten bil

Ordförande och vice ordförande för falustudent-tv :)


Ikväll blir det party också!

Rough Cut

Såhär ser det ut när vi sitter och redigerar, och det är det ända vi gör nuförtiden...




Jag fick en fin halsduk av pappsen på posten, boomerang som min jacka:)




Precis, vi har redigerat hela dagen. Nu är vi klara med grovklippningen. Vi har också haft taco-wednesday, och köpt en vattenkokare för våran pajja förut. Sen har de inte hänt mycket här i mitt liv.

Eller jag ska föresten vara typ casting director till en film som adele ska spela in nästa år. Vi ska ha fram två flickor i 10-11års åldern och två tanter...känner ni någon som passar in(och som kan vara i falun vecka 9 ungifär) så är det casting här i falun i januari. Och nej mamma, du är faktiskt för gammal och för ung för dessa roller...

Nu ska jag gå och läsa, henke har snott tv:n...

I Didn't Start the Fire





Nu har äntligen gårdagens sändning kommit upp på http://falustudent.se/sv/studenttv/tidigare_program

Gå genast in och kolla, speciellt på slutet!

Morning Has Broken

Såg just att julavsnittet inte har dykt upp än på student-tv men det kommer väl under dagen:) Nyss vaknade jag faktiskt av brandalarmet (som alltid) Men det var ingen fara, för det var brandalarmsövning...Så jag och henke tog varsin kudde över huvudet och låg kvar och mös i sängen istället. Henke har tillochmed lyckats somna om nu. Jag tänkte att jag skulle gå till skolan rätt så tidigt iaf och börja redigera. Så det är väl det som händer idag...

På fredag är det ölympics, då ska ett lag från student-tv ställa upp. Vi ska va klädda som japan och vinna hela skiten:) Måste bara hitta nån outfit som jag kan ha..några tips? Vi ska iaf alla ha kameror runt halsen :)

Men nu ska jag gå och fixa iordning mig. Godmorgon

Let It Burn!

Såå, idag har vi börjat med klippfördjupning. Vi har alltså fått råmatrialet från "Gustaf den trejdes äktenskap" och så ska vi klippa ihop och ljudlägga och grejja som vi vill. Jag och Henke jobbar i team. Undrar om det är bra eller dåligt...vi har inte jobbat så mycket tillsammans förut. menmen, idag va det ju julsändning i student-tv. Det gick väl sådär...jag och sebastian hade köpt julklappar till programledarna som de inte visste om, så mitt i sändningen skulle jag(som studioman) komma in och lämna de till dem. Men dom vart så paffa och stressade så dom fortsatte typ "jaaa, men spexet ska ha en grej den 12:te..." Men det var inte det värsta....utan det absolut värsta som skulle kunnat slutat riktigt illa var att vi hade jennifer och therese som stod och bakade pepparkakshus och mitt när jonas(programledaren) ska avsluta programmet genom att sjunga en låt, så ser jag hur nån av tejerna tar ett tomtebloss och ska sätta framför pepparkakshuset, DÄR DET LIGGER MASSOR MED BOMULL! Jag tänkte verkligen "fan, nejnejnejnejnej!!!" Så POFF sa det, så började allt att brinna. Dom i kontrollrummet fattade ju ingenting, för alla kameror tog ju jonas för att han skulle börja sjunga. Men kameramännen springer typ fram och hjälper och programledarna märker ju att det brinner också så Bildproducenten skriker ju i lurarna till kameramännen "filma elden, säg åt jonas att fortsätta spela!!" Så jag skriker typ till jonas att fortsätta och någon kamera springer tillbaka för att fort ställa in bilden till branden(allt för tv). Det kändes som att det brann ett tag, fast det gick nog fort över. Det blev ett jäkla roligt avslut på en sändning iallafall. Gå in imorrn och kolla på http://www.falustudent.se/sv/taxonomy/term/213  !!


En till rolig grej är att den fina julgranen, som stod i studion, fick jag ta hem efter sändningen. Så nu har jag och Henke en alldeles egen julgran hemma:)




Jag och Sebastian(som är ordförande för student-tv) spelade in en julhälsning till alla tittare eftersom det är vi som är tha shit liksom...här sitter vi och redigerar den...

 




Men lova att titta på våran sändning, den är lite rolig asså:)



Done and Done

HEJ
Nu äntligen kan jag blogga igen, har gjort så mycket och vart så trött så jag har inte bloggat på länge. I torsdags avslutade vi ju våran dramaproduktion, så i fredags hade vi klassfest och drack mojitos för att sedan dra på kåren som hade temat "våga vägra vinter" Då skulle man alltså ha sommarkläder, men jag är så frusen av mig så det fick bara bli att ha på sig ett par solbrillor. Innan klassfesten så var vi förresten och filmade för en sketch som sändes på student-tv.  Så hela fredagen va ganska stressig. På lördagen tog jag och henke det ioförsej bara lungt, men då kände jag inte för att blogga:) och igår då, då gick jag till skolan vid 12 för att redigera klart Nestor(bandet jag var bp för), det tog tills klockan 3, då kom sebbe och så började vi fixa studion inför sändningen som var idag. Vi gjorde det jätte mysigt med julgran och hundra inslagna paket(som såklart jag fick slå in) Så eftersom vi ville vara riktigt klara tills idag så var vi i skolan till klockan 23.00. Jag hade inte heller ätit sen frukost så jag va såå slutkörd. Men vi fick det jätte fint i studion! Nu kommer lite bilder från dessa dagar...


Filmning av sketchen


Jennifer och Adéle på klassfesten


Världens största potatis?


Andra advent i tv-studion



Här är bilden som någon så snällt tog och satte som bakdrundsbild på min mobil...



Im Not In The Mood, Or Am I?

Jag är ledig nästan hela dan idag, så jag har hela dagen på mig att slänga ut mig ett eller fler blogg inlägg. Men det vill jag ju inte. Jag har liksom inget att skriva känns det som, sen har jag inte några nya bilder att visa eller nått. Eller jag har en bild som någon tog med min kamera och sedan satte som bakgrundsbild. Mycket skojigt skämt. Om jag vågar lägger jag upp den senare.....

Så va håller jag på med om dagarna då? Jo, vi filmar ju en teater nu ju. Så jag har börjat två varje dag ungefär så går man igenom kamerakort och sedan är det föreställning vid sju. Vi har redan filmat två föreställningar och ikväll är det den sista:) Ska bli skönt, för det är ganska slitigt att vara kameraman. Ska ta kort ikväll på våra kamerakort så ska ni få se vad vi måste hålla redan på. Det är ca 300 olika bilder bara min kamera tar. Och vi har ju tre kameror.

Imorgon är det fredag och jag tror att vi ska göra någonting med klassen och våran lärare eftersom det är slut på denna kurs nu. Typ dricka drinkar eller äta middag. Vi är ju inne på fördjupningskursar så nästa kurs vi ska gå heter Klippfördjupning och då ska vi bara sitta i klipprum och redigera nått svt-material. Vi har inga bestämda lektioner, så jag kan nog åka hem någon gång runt den 18-19dec och det är ju bara två veckor tills dess:) wiihoo... Det ska bli skönt att komma hem. Fast jag har ingen aning om hur julen kommer att se ut, vilka som ska va med eller nått. Så jag kan inte börja handla julklappar än. Annars är det faktiskt jätte mycket snö här nu, och dom har varmchoklad på teatern som man får ta hur mycket man vill av så jag börjar få en liten julkänsla:)

Oooh, jag har vart jätte duktig idag också och skrivit klart 3 olika pm till denna kurs vi läser nu. fast jag har ett till kvar som ska va inne på måndag, fast man får inte börja skriva förens denna vecka är slut. Så den ska jag skriva i helgen. Jag är verkligen lugn nu på skolfronten:) Och det känns verkligen bra eftersom efter jul börjar vi med c-uppsats och c-projekt och allt jobbigt!

men hejdåå, nu vill jag inte skriva nått mer.



Så trött på denna föreställning nu.....



Movies And Theatre

hej idag ska vi filma på dala teatern, en pjäs som heter typ ronny, jonny, conny, donny o sonny. Kommer inte kunna fota nånting för jag är kameraman hela veckan och då kan man ju inte bara släppa kameran och fota. Så tyvärr. Hoppas jag kan få lite bilder av nån annan som fotar.

Igår va jag, adele, dan o sebbe på bio och såg "Låt Den Rätte Komma In" FY FARAO va bra den va! Helt perfekta bilder hela tiden, så jäkla snygg. Och diologen var så fin. Allt va sjukt bra...Se den på en gång!




Ps. den är inte läskig...bara bra!

RSS 2.0